En idrottsprestation som är värd att uppmärksammas

Bild saknas - Irma G

Irma Granberg, medlem i Kalix GK, har i dag lägst hcp i Sverige bland alla damer i sin ålder. Hon fyller 83 år i år och har ett hcp på 15,7. Det är en prestation som är svår att slå. Det finns totalt 192 damer i den åldern som är registrerade golfare i Sverige. I den skaran ligger Irma i topp.

Ett samtal med Irma visar hur hon ser på golfen.

Irma berättar att hennes lägsta hcp har varit 14,2. Hon gick med i Kalix GK 1990 då klubben startades och inspirerades då av Åke Larsson som var den första tränaren och eldsjälen för golfen i Kalix. Irma har sysslat med många idrotter under årens lopp men hon sätter golfen som nummer 1. Golfen är friskvård som man kan utöva i alla åldrar, även då man blir äldre. Det är en social sport som man kan utöva över åldersgränserna. Golfen är också en sport som via sitt hcp-system gör att man kan tävla med sig själv.

Jag önskar att många barnfamiljer skulle ta chansen att börja med golf som motionsform, en gemensam aktivitet där hela familjen kan vara med. Att golfen dessutom är fostrande är ett plus, säger Irma.

Vi ska tillägga att även Irmas man Erik är en duktig och flitig golfare, men han når inte riktigt upp till Irmas nivå. Erik fyller i år 85 år.

Vi önskar dem båda två fortsatt lycka till med golfen men skickar även med ett stort Grattis till deras födelsedagar i oktober.

Senaste nytt från Kalix Golfklubb

Kalix Golfklubb
Nyborgsvägen 175
952 91
Kalix
Tel: 073-038 82 85
E-post: info@kalixgolfklubb.se

Upp