Greenträff

Bild saknas - Renar 1
Bild saknas - Renar2

Som golfspelare gillar vi greenträffar men här har vi några andra som också gillar en greenträff. De här renarna har fattat tycke för korthålsbanan och övningsområdet nära klubbhuset. Lite exotiskt är det nog ändå. Som turistande golfare har du stor chans att få uppleva ett möte med renen på nära håll på Linnébanan i Kalix.

Ni som vill veta lite mer om detta vackra djur kan läsa vidare

Av alla hjortdjur är det bara renen som både honan och hanen har horn. Hanens horn är däremot dubbelt så stora som honans. Hornen fälls därefter varje år och nya växer därefter fram, fällningen äger vanligtvis rum mellan december-januari för tjurarna och under våren för honorna. En dräktig hona fäller hornen direkt efter kalvens födelse. Renen är utvecklad för ett arktiskt klimat. Den är liten och har korta ben, dess öron är små och svansen kort och platt. Tack vare det tappar inte renen kroppsvärme i onödan. Pälsen är även den anpassad för det kalla klimatet genom att pälsstråna låser sig fast i varandra tätt emot kroppen. Längst in mot skinnet lämnas ett litet luftskick som isolerar bra mot kyla. Renens täta päls gör att vatten rinner av den så bra att den knappt blir våt efter den simmat. Vid djup snö kan renen spreta ut med klövarna för att på så sätt lättare röra sig framåt över snön.