Vad händer med Kalix Golf AB?

Bild saknas - Question Mark 2123967 1280

Det har kommit en del frågor till oss i styrelsen och med detta inlägg vill vi samlat förklara om hur läget är kring Kalix Golf AB.

Vill börja med att informera om att Kalix Golf AB och Kalix Golfklubb är två helt separata organisationer.

Kalix Golf AB – Ägde och förvaltade golfanläggningen

Kalix Golfklubb – Medlemsförening som är aktiv och i dagsläget jobbar för att skapa ett aktivt golfliv i Kalix.

Sedan hösten 2018 är Kalix Golf AB, bolaget som förvaltar och driver golfbanan inklusive klubbhus m.m. förlagt i konkurs. Processen med konkursen är fortfarande pågående men bouppteckningen är klar samt att det hållits edssammanträde under december månad 2018. Förtillfället jobbar konkursförvaltaren med att hitta en köpare av bolaget. Konkursförvaltarens mål är att det ska vara löst här under vintern/våren 2019.

Vad som kommer hända med golfanläggningen är svårt att veta men inom Kalix Golflubben tror vi på att det kommer vara möjligt att spela golf i Kalix även i framtiden.

Styrelsen inom Kalix Golfklubb bevakar frågan och har kontakt med konkursförvaltaren för att alltid vara uppdaterad om hur processen pågår.

----

Kalix Golfklubb har nyligen skickat ut medlemsfakturorna för 2019 och vi hoppas verkligen att ni vill vara med oss och stödja golfverksamheten i Kalix. Genom att betala in medlemsavgiften får man följande fördelar:

-          Ett golfid, tillgång till Min Golf samt övriga förmåner

-          SGF:s medlemsförsäkring via Folksam

-          Tidningen Svensk Golf

-          Deltagande i SGF:s och/eller NVGF:s arrangerade eller sanktionerade mästerskap, förbunds-
            och distrikstävlingar.

-          Deltagande i SGF:s och NVGF:s beslutande verksamhet, förslag och rösträtt vid SGF:s förbundsmöte
            och vid berört GDF-möte.

Medlemsavgiften bidrar även till utveckling/underhåll av följande samt att klubben får full nyttjande rätt:

-          Golfens IT-system, GIT
            IT-system som använda för administration, hantering av golftävlingar, medlemsutskick m.m.

-          Norra- och Västerbottens Golfförbund, NVGF

-          Riksidrottsförbundets (RF) grundförsäkring för idrottsföreningar